VRF SİSTEMLER
VRF, değişken soğutucu akışkan debisi demektir. Bir dış ünite kullanılarak birden daha fazla sayıda iç ünite kontrol edilir. Yapının değişen ihtiyaçlarına bağlı olarak soğutkanın akışı kontrol altında tutulur. Ortamda istenen sıcaklığın sağlanması için ısıtma ya da soğutma amacıyla kullanılabilir. Yapının dışına monte edilen bir dış üniteden ve yapı içerisindeki kullanım alanlarında bulunan iç ünitelerden meydana gelir.
VRF sistemleri klasik klimalara göre daha farklıdır. Aralarındaki en temel fark; VRF’nin değişken gaz debisi sayesinde enerji tasarrufu sağlamasıdır. Bu sayede çalışma alanının en yüksek konforda kalmasına yardımcı olur. Bireysel kullanılan evlerden, çok katlı işyerlerine kadar pek çok alana uygulanması kolaydır. VRF sistemleri çalışma prensibine göre 2 farklı gruba ayrılır:
HEAT RECOVERY VRF
İngilizce heat recovery VRF olarak adlandırılan sistemin Türkçe karşılığı ısı geri kazanımlı VRF sistemleridir. Aynı anda hem ısıtma hem de soğutma sağlayan bu sistem, standart ısı pompası sistemlerinin geliştirilmiş halidir denebilir. Bir yapının ısıtılması amacıyla transfer edilen akışkan gaz, diğer hücreye soğutma yapması amacıyla geri yollanır. Bu şekilde çalıştığı için ısı geri kazanımlı olarak adlandırılmıştır.
HEAT PUMP VRF
Aynı anda sadece ısıtma ya da sadece soğutma yapabilen bu sistem, aynı modda çalışan iç ünitelerden oluşmaktadır. Esnek borulama sağladığı için kompleks yapılara kolaylıkla kullanılabilmektedir. Sistemde inverter kompresörler kullanılır. Bu komprosörlerin avantajı sistemin elektrik tüketim oranını düşürmesi ve performans artışıdır.
VRF Sistemlerdeki Çözüm Ortağı Ürünlerimizi
Katalog Linkiyle İnceleyebilirsiniz
VRF SİSTEMLERİN AVANTAJLARI NELERDİR
VRF sistemleri sayesinde yapı içerisinde yer alan odalar farklı sıcaklıklarda kontrol edilebilir. Odalar arasında birbirinden bağımsız çalışma sağlaması sistemin en büyük avantajlarından biridir.
Sisteme 8-40 HP kapasite aralığında en fazla 5 dış ve 40 iç ünite bağlanabilir. Bu özelliği sayesinde gelişmiş kontrol imkânı sağlar.
Uygulandığı alanda ısınma ve soğutma ihtiyacını en iyi şekilde karşılar.
VRF sistemi oteller, işyerleri, konutlar ve ofislere uygulanabilir. Bu alanlarda kabloların kötü bir görünüm oluşturmaması amaçlanır. Esnek tasarım sağladığı için yapıya en uygun şekilde dizayn edilebilir.
Dış ünitede yer alan kompresörlerden birinde arıza meydana gelirse PCB kart üzerinde yer alan anahtarlardan biri değiştirilir. Bu sayede sistem hiç durmadan çalışmaya devam edebilir.
VRF sistemleri sayesinde enerjiden tasarruf edilerek ısıtma ve soğutma maliyetleri azaltılabilir. Bunun için düşük enerjiyle çalışan ancak maksimum performans sağlayan bir sistem tercih edilmelidir.
VRF sistemlerinin kurulması için büyük alanlara ihtiyaç yoktur. VRF sistemleri diğer sistemlere göre %33’e varan oranda yer tasarrufu sağlamaktadır.
VRF sistemlerinin dış ünitelerinde çift kat izolasyona sahiptir. Dış ünitelerde kullanılan fanlardan kaynaklı ses seviyesi azaltılmaktadır.
VRF sistemleri karbondioksit emisyonunu düşürerek küresel ısınmanın önüne geçer.
Sistemde kullanılan kompresörler dönüşümlü olarak çalışan bir teknolojiye sahiptir. Bu sayede her bir kompresöre eşit oranda yük dağıtılır.
VRF sistemleri kurulumu için kaliteli malzemeler kullanılırsa uzun süre boyunca güvenle kullanım sağlar. Sistemde kullanılan kompresörler dönüşümlü olarak çalışan bir teknolojiye sahiptir. Bu sayede her bir kompresöre eşit oranda yük dağıtılır.
Kullanım ömrünün yüksek olması ürüne verilen paranın karşılığını almayı sağlar. Formec Mekanik olarak sizlere kaliteli cihazlarla hizmet vermekteyiz. Zamanla kullanıma bağlı olarak meydana gelebilecek sorunlarda da yanınızdayız. Sistemin bakımı için de bizden destek alabilirsiniz.